Questions by greg2008-07-23
M1 won't turn on
I just purchased an M1 enclosure from one of your dealers and I'm having difficulty getting the unit to work.

I separately purchased a Fujitsu 100GB PATA (IDE) drive and installed it as per the instructions. When I tried to turn on the device by pressing down on the button for 2 seconds, nothing happened. Thinking that the battery isn't charged, I connected it to my computer via the USB cable to charge. The red LED around the copy button turned on as it charged. When I came back several hours later, the red LED was off. I unplugged it and tried to start it again by holding the button down for more than 2 seconds. Nothing happens. I'm not sure what the problem is, but I need it solved quickly because I have to shoot a wedding in a couple of days and I'd like time to test it out.

What is the problem with the unit?


Thanks!!
Password

Reply Add your reply

Answer by NextoDI2008-07-23
Try to remove the hard drive and push the 'COPY' button for longer time. Check if you can see any LED light around the button or LCD display to check if the device is OK.
Password
Answer by greggo2008-07-24
I removed the hard drive, pushed the copy button 2 seconds, 10 seconds, 20 seconds and I get nothing. No LED light and nothing on the LCD display. With the hard drive out, I tried charging with the USB cable again. The red LED light turns on (left side of the button), but shuts off after a couple of minutes.
Password

Your answer

Fill in the details